Formula 1 Giderek Daha Kazançlı Hale Geliyor

formula-1-giderek-daha-kazancli-hale-geliyor

Formula 1, son aylarda bazı karışıklıkları kabul etmek zorunda kaldı. Sadece sponsorlar çıkmadı, çok büyük yenilikler de planlanıyor. Ancak Suudi Arabistan’dan gelen yatırımlar, son yıllarda giderek daha fazla kendini gösteren bir sabittir. 2020 petrol üreticisi Saudi Aramco’nun yarış pistine girmesi Formula 1’i her zamankinden daha kazançlı hale getirdi.

Suudi Arabistan’dan giderek daha fazla yatırım

Yakın zamanda FIA patronu Muhammed’in olduğu öğrenildi. Ben Sulayem, Formula 1’deki takım sayısını artırmak istiyor. Bu adım, dünyanın en önemli yarış serilerinde nasıl çok fazla büyüme ve satış potansiyeli olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Bu, her şeyden önce, Arap ülkesinden gelen taahhütlerin artması nedeniyle yarış pistini giderek daha fazla kendilerine ait hale getiren Suudi Arabistanlı yatırımcılar tarafından kabul edildi. Birincisi ve en önemlisi, sponsorluğu Formula 1’i her zamankinden daha kazançlı hale getiren, şu anda dünyanın en büyük ikinci şirketi olan petrol üreticisi Suudi Aramco.

Daha fazla yenilik planlanıyor mu?

Her zaman FIFA Dünya Kupası’nın bir parçası olmasına rağmen Katar Bir kez daha insan haklarına saygı tartışmaları gündeme gelince, Arap şirketlerinin Formula 1’deki etkisi artarak devam etti. Suudi Aramco ana sponsor olduktan sonra 2021 beri Suudi Arabistan Grand Prix’si de olmuştur. Yarış, finansal açıdan en kazançlı mekan haline geldi. Şimdi onlar bile Körfez Devleti’nde ikinci bir yarış kurmak istiyorlar.

Suudi Aramco’yu sadece Apple yendi

Üstüne üstlük bazı Suudiler yakından şekilleniyor Aston Martin Formula 1 takımıyla bağlantılı. Burada kastedilen sadece ana sponsoru Saudi Aramco değil, aynı zamanda spor otomobil üreticisine büyük çapta yatırım yapan Suudi Arabistan devlet fonu. Petrol şirketi, yalnızca Apple’ın hakim olduğu, dünyanın en büyük ikinci şirketidir. Bu büyüklük, bir şirketteki tüm hisse sayısı ile hisse fiyatının çarpılmasıyla hesaplanır. Apple’ın değeri 2,887 trilyon dolar, , Suudi Aramco’nun değeri ise 1,200 Trilyon dolar ölçüleri

Şüpheler bir kenara bırakıldı

Suudi Aramco gibi şirketlerin Formula 1’e yaptığı bu devasa yatırımlar, eleştirilerin de olduğu gerçeğini elbette gizleyemiyor. ‘da bir Formula 1 seansı sırasında bir Aramco tesisine bombalı saldırı meydana geldi. karıştırmak. Olayın ardından adamın Arabistan’da yarışıp yarışamayacağı tartışıldı. Bununla birlikte, Suudi Arabistan’da araba sürmenin yakında yılda iki kez gerçekleşebileceğini düşündüğünüzde, akan sponsorluk miktarlarının miktarı şüpheleri kaldırıyor gibi görünüyor.

” Kesinlikle iki yarış yapabiliriz. Ama bence bu, Formülü tartışmak zorunda olduğumuz için yapabileceğimiz bir şey. 1 nasıl gittiğini görmek için, ama kesinlikle olmasını isteriz.”– Abdulaziz bin Turki al-Faisal, Suudi Arabistan Spor Bakanı, Suudi Arabistan’daki ikinci yarışla ilgili bir soruya yanıt olarak

Etkilenen diğer sporlar

Diğer motor sporları serilerinin de etkilenmesi önemlidir. Suudi şirketlerinin yatırımlarından yararlanıyor. Örneğin, Saudi Aramco aynı zamanda Dakar Rallisi, Formula E veya Extreme E’nin sponsorudur. Diğer sporlar da eşit derecede etkilenir. Vefatlar özellikle süperstar Cristiano Ronaldo’nun Al-Nassr’a geçişinde ve İngiliz birinci lig kulübü Newcastle United’ın Suudi Arabistan tarafından devralınmasında göze çarpıyor. Bu, Arap kulübünden yılda yaklaşık 200 milyon avro topladığı söylenen Cristiano Ronaldo’nunki gibi maaşlarla mümkün oluyor. onun taahhüdü.

Eleştirmenlerin sesi yükseliyor

2021 kendi golf ligini bile kurdu. Pass Away “LIV Golf” , dünyanın en iyi oyuncularından bazılarını çekmesine olanak tanıyan, ülkenin egemen servet fonundan büyük sermaye ile işletilmektedir. Sonuç olarak PGA Turu veya DP Dünya Turu doğal olarak çekiciliğini kaybeder. Her şeyden önce, diğer dernekler, oyuncuların sadece katıldıkları için korkunç meblağlar aldıkları gerçeğini eleştiriyor. Tabii ki kazanırsanız, yüksek para ödülü bekleyebilirsiniz, ancak teoride mevcut olmanız yeterlidir. Sallantılı zeminde duruyor gibi görünen bir yapı.

Benzer yazılar .

Yayım tarihi
Blog olarak sınıflandırılmış

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir