Mario Kart Tour'da Yasa Dışı Ganimet Kutuları? ABD'li Baba Oyun Yapımcısı Nintendo'ya Dava Açtı

mario-kart-tour'da-yasa-disi-ganimet-kutulari?-abd'li-baba-oyun-yapimcisi-nintendo'ya-dava-acti

Japon video oyun şirketi Nintendo, ABD’de reşit bir baba tarafından dava ediliyor. Eylül ayına kadar 2022, Nintendo’dan ücretsiz mobil oyun Mario Kart Tour oyuncuları oyunda kullanılabilecek rastgele tabanlı nesneler elde etmek için sözde uygulama içi satın almalar yapın. Bu ticari uygulama artık dava konusu olmuştur.

Davacı, ilke

Dijital derginin haberine göre t3n, davacının çocuğun kredi kartından 170 ABD doları (yaklaşık değerinde sanal eşyaların tahsil edildiği söylenmektedir. Euro).

Adamın suçlaması: oyuncuları ) Mario Kart Tour hangi eşyaları alacaklarını önceden bilemezdi. Bunun yerine, oyunda Spotlight Pipes.

olarak anılan ganimet kutularını hangi öğelerin içerdiği şansa bırakıldı. Baba açtığı dava ile sadece tazminat aramıyor. Bunun yerine, Nintendo’nun ABD’de uygun ganimet kutuları satın almış olan tüm reşit olmayan oyunculara geri ödeme yapmasını talep ediyor.

Sade ganimet kutuları neden eleştirilir?

Özellikle mobil oyunlar alanında oyunlar, genellikle ücretsiz olarak sunulur. Bu nedenle, üreticiler bunu finanse etmenin yollarını bulmak zorundadır. Pass away oyunları profesyonel çevrelerde free2play(ücretsiz oynamak için), ancak pay2win olarak bilinir. (pay to win) çünkü oyuncular gerçek parayla oynayarak oyunda avantaj elde edebilirler. Bu iş uygulaması eleştirilmiştir çünkü birçok oyun da amaçlanmaktadır. daha genç bir izleyici kitlesine yöneliktir ve ayrıca kumar benzeri öğeler içerebilir. Oyun içi nesneler bir katalogda olduğu gibi satışa sunulmadığında, ancak içerikleri rastgele olduğunda geçişler verilir. Bir bakıma Male, içeriği bilinmeyen piñatalar satın alıyor.

Oyun sağlayıcıları bir dava dalgasıyla mı tehdit ediliyor? Nintendo Zaten geçen yıl vefatı duyurulmuştu Eleştiriler tepki çekmiş ve Mario Kart Tour’daki mağaza sistemi revize edilmişti. Eylül’den 2022 bu yana, ganimet kutuları eski formlarında mevcut değil, ancak oyun içi mağaza varlığını sürdürüyor.

GameStar dergisinin haberine göre dava şu anda Kaliforniya Yüksek Mahkemesi’nde. Ayrıca oyun üreticisi Epic ile Oyunlar (Fortnite) ve EA (FIFA) geçmişte olarak ganimet kutuları ile uğraşmak zorunda kaldı ve bazen ceza ödemek zorunda kaldı. AB çapında oyun içi satın alma düzenlemesinin arka planında, konu bu ülkede daha da patlayıcı hale gelebilir.

Benzer gönderiler2022 .

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir