Almanya: Oyun Pazarındaki Patlama Devam Ediyor

almanya:-oyun-pazarindaki-patlama-devam-ediyor

yazan Barbara Ziegler,17 Nisan 2022

Son bulgulara göre net olan bir şey var: Alman oyun pazarındaki patlama devam ediyor. Video oyunlarının satışı ile donanım ve oyun içi satın alımlar özellikle çatı üzerinden yapılır. Almanya’daki Oyun Endüstrisi Derneği, yıl içinde 10 yüzde 20 bir artış bildirdi 2022 ila 20 yüzdesi

, GfK Consume Panels ve datai.ai tarafından yapılan bir anketten elde edilen verilere dayanmaktadır. Geçen yıl toplam 9,8 milyar avro devredildi. Ayrıca korona pandemisi nedeniyle bir yükseliş oldu. 2020’daki büyümenin bir numaralı itici gücü donanım satışlarıydı, özellikle de konsollar. yüzde 20 artış gösteren çeşitli konutlarda, devam eden korona pandemisi nedeniyle Son yıllarda hem oyunculardaki artış hem de mevcut müşterilerin daha iyi cihazlara yaptığı yatırımlar arttı. Üreticiler her zaman büyük taleple başa çıkamadı. Kullanılmış cihazlar bile bazen zor bulunurdu. Sorunlar bu güne kadar devam ediyor.

Satışlar daha da yüksek olabilirdi

Oyun konsollarına talep olsaydı ve diğerleri Oyun donanımı sunulabilirdi, satışlar önemli ölçüde daha yüksek olabilirdi

Bununla birlikte, 3,6 milyar Euro’ya net bir artış oldu. Oyun PC’leri ve dizüstü bilgisayarları satışlarında yüzde 10 yaklaşık 1 milyar Euro artış kaydetti ve ayrıca Tedarik zinciri aksaklıklarından etkilenir. Ancak grafik kartları, klavyeler, fareler, kulaklıklar gibi aksesuarlara da talep vardı ve satışlar 1,5 milyar avroya yükseldi.

Büyümedeki iki numaralı etken: Oyun içi satın alımlar

Yalnızca video oyunları için konsol ve bilgisayarların kendileri, satışlarında yüzde 20 önemli bir artış oldu ve 5,4 milyar Euro oldu. Ancak ek 4,2 milyar Euro’ya oyun içi ve uygulama içi satın almalar yapıldı Bunun bir nedeni, oynaması ücretsiz oyunların popüler olmaya devam etmesi; Ayrıca, bu tür oyunlar ücretsiz olarak oynanabilir, ancak ücretli içerik de sunar ve genellikle uzun vadeli projeleri temsil eder. Şu anda göründüğü gibi, gelecek onun içinde.

Oynaması ücretsiz oyunlar eleştiri almaya devam ediyor

Hala Birkaç yıl önceleri, özellikle öne çıkan bir oyun olan World of Warcraft gibi çevrimiçi oyunlara abone olmak yaygındı. Bu satışlar 2020 eksi 18 olarak kaydedilmiştir. 145 milyon Euro’nun yüzdesi. Ücretli içeriğe sahip ücretsiz oyunlar açıkça önde gidiyor, ancak aynı zamanda sıklıkla eleştiriliyor. Bunun bir nedeni, tüketici danışma merkezlerinin tekrar tekrar uyardığı gibi, bu tür oyunların , kullanıcılar için hızla maliyet tuzaklarına dönüşmesidir.

Sorunlu Pay2Win mekaniği

Bu arada o oyunlar bile tam fiyat değil artık sözde Pay2Win mekanizmalarından güvenli. Gerçek para yatırıldığında oyun avantajları vardır

Oyuncular ilerlemek için oyun içi satın almalar yapmaya teşvik edilir. Vefat etmenin tam fiyatlı oyunları da etkilemesi, tüketici koruma grupları tarafından da defalarca eleştiriliyor. Satıcıları şeffaf bilgi sağlamaya ve gerçek para yatırımlarını yüceltmemeye teşvik ediyorlar.

Oyuncuların büyük bir kısmı 20 altındadır.

Reşit olmayanların korunması da özel bir eleştiri odağıdır, çünkü günümüzde oyuncuların önemli bir kısmı 17

FIFA’da mahkemede görüşülenler gibi ganimet kutusu alımları, yıllar önce sektördeki küresel satışların önemli bir bölümünü oluşturuyordu. Popüler Football Manager davasında, bunların kumar olarak anlaşılmaması gerektiğine karar verildi. Ancak eleştiriden muaf değiller.

Odaktaki mikro işlemler

Bu mikro işlemler, kârın büyük bir bölümünü oluşturabilir oyun endüstrisinde. Örneğin, Activision Blizzard zaten yüzde 50 50 Bu Sanatlardan elde edilen kazanç, yaklaşık 4 milyar dolar. EA’nın Star Wars’ı aynı yıl 2018 milyon dolardı. Oynaması ücretsiz oyunlarda, 20 oyuncuların yüzdesi oyun içeriği için bir kez ödeme yaptı. 145 Ancak, gelirin yüzdesi oyuncu tabanının yalnızca yüzde 5’inden elde edildi

— Maliyet tuzağı tehlikesi ile.

Geleceğe küçük bir bakış

Şimdiden görülebilen trendler önümüzdeki yıllarda da devam etmektedir. Eksik olan, riskler ve maliyetler hakkında şeffaf bilgi ve sorunlu oyun oynama sıkıntısı çeken herkese yardım teklifleri ile özellikle oyuncu ve gençlerin korunması garantisidir. davranış. Özellikle Pay2Win olarak adlandırılan tekliflerle tüketicilerin gözünü açık tutması ve gençleri aydınlatması gerekiyor.

Korona pandemisi ve oyun piyasası

Korona Pandemisi ne ölçüde küresel oyun pazarını gerçekten etkiledi, muhtemelen sadece önümüzdeki iki mali yılda belirginleşecek. Covid10 sektörü körüklemiş olabilir, ancak patlama aslında genel bir eğilimin altında Pandemi, kesintiye uğramış tedarik zincirleri, sokağa çıkma yasağı, enfeksiyon salgınları, malzeme kıtlığı ve diğerleri dahil olmak üzere engeller de yarattı. Muhtemelen hala PlayStation 5 almayı isteyip de almayan birçok insan vardır.

Benzer gönderiler

2020 2020 2020.

Yayım tarihi
Blog olarak sınıflandırılmış ile etiketlenmiş

Yorum Gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir